A zase ty Cookies

Používáme na této webové stránce svoje i partnerská soubory cookies. Bez těchto malých textových informací naše stránky nemohou správně fungovat. Klíknutím na OK nám dáte svůj souhlas k jejich ukládání. Odmítnout některá je můžete v nastavení.

OK
Cookies nastavení

Informace ukládaná do cookies vás zpravidla neidentifikují jako jednotlivce, ale celkově mohou pomoci přizpůsobovat prostředí blíže vašim potřebám.

Respektujeme vaše právo na soukromí, a proto se můžete rozhodnout, že některé soubory cookie nebudete akceptovat.

Nezapomínejte ale na to, že zablokováním některých souborů cookie můžete negativně ovlivnit, jak stránka funguje!

Povolit vše

Nejste přihlášen(a). Chcete-li využívat všechny možnosti, přihlaste se.

A A A A

Akvárium k zakousnutí

Autor článku: Hynek Just · 31.12.2006 · Sledovanost: 19200x · Vytisknuto: 2486x
Hodnocení: 4.9/6 (25x) · Odměněn: není

Autor: John T. Fitch, volný překlad Hynek Just

Nabízíme vám silvestrovskou rybí specialitku. Na novoročním snídaňovém stolku se bude vyjímat jedna radost. Vhodné jak jinak než pro akvaristy, ale současně i pro vegetariány, vegany a pacifisty... jak je to možné?

Tak prvořadě - co budeme potřebovat:
- balíček želatiny v prášku modré barvy (možná je také čirá želatina a potravinářské barvivo)
- kameny (= oblíbené karamelky)
- substrát (= kukuřičné burizony)
- kořeny, dekorace (= např. kůra skořice)
- gumové rybičky (každé seriózní cukrářství by je mělo nabízet)
- rostliny (= např. petrželová nať, kopr, listy salátu)
- horkou vodu (dle návodu na želatině)
- studenou pitnou vodu (dle objemu "akvária")
- nádrž, ideálně z plexiskla, o objemu 2-5 litrů

Jak už to tak u zakládání akvária bývá, začíná se substrátem. Kukuřičné burizony tedy vsypejte v adekvátním množství na dno nádrže.

Autor: John T. Fitch

Připravte želatinu, dle návodu výrobce - jen pozor, modrá barva by měla dosahovat spíše jemnějších odstínů, ne příliš sytých. Abyste nedopadli jako slečna Isa z obrázku, její první pokus měl tak tmavou "vodu", že nebylo vidět na rostlinky ani rybičky.

Autor: John T. Fitch

Horkou želatinou zalijte substrát.

Autor: John T. Fitch

Přišel čas na dekorace - takže zasaďte vaše oblíbené karamelky, naaranžujte kůru skořice dle libosti a vašeho estetického cítění.

Autor: John T. Fitch

Přijijte ještě tolik připravené želatiny, aby se dekorace položené na dně uchytly, zafixovaly.

Autor: John T. Fitch

Až želatina vystydne, umístěte nádobu do lednice, to proto, aby základ dobře vytuhl. Nejlépe přes noc.

Autor: John T. Fitch

Ráno zasaďte rostlinky - opět nic nového, rostlinky se přeci sázejí ve chvíli, kdy ještě nádrž není plná a máme jasno v rozvržení dekorací. Rostlinkami rozumějme například petrželovou nať, možný je i kopr, případně lístečky salátu.

Autor: John T. Fitch

Pak si rozdělejte novou várku želatiny. Lijte ji do připravené nádoby v několika vrstvách - mezi jednotlivé vrstvy umisťujte gumové rybky a jiné živočichy, které chcete nechat plavat (v případě, že by rybky měly tendenci vyplavávat na povrch, je vždy dobré před nalitím další vrstvy nechat želatinu lehce zatuhnout).

Autor: John T. Fitch

Pak ještě naposledy do ledničky - a po pár hodinách...

Autor: John T. Fitch

Dobrou chuť!

Volně přeloženo se souhlasem autora (John T. Fitch) z originálu: http://www.fitchfamily.com/...
Ohodnoťte článek:
Pouze pro registrované uživatele.  

Názory

Přehled všech aktuálních názorů ke všem článkům »
Vložení názoru
Vkládat názory mohou pouze registrovaní uživatelé stránek.
Pondělí 21.12.2009
yossarian

vyborne!!! jsem vegan, takze dekuji za naprosto originalni recept.


Sobota 23.8.2008
Jirkajirka

:-)))))))


Středa 31.10.2007
mickrtn

Super


Čtvrtek 6.9.2007
Sadil.mp

Pěkný akvárium a jeho údržba nejspíš nezabere moc času :-)


Sobota 3.3.2007
Arevin

Lol :)))


Zobrazit všechny názory k článku »
 

AKVARISTA.cz - vše o akvaristice, vše pro akvaristy. ISSN 1801-0504

Copyright © 1999 - 2024 Pavel Mžourek, příp. jiní uvedení autoři.

Převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování obsahu je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.