6. vánoční veletrh v Úvalech

Autor: Martin Rose · 30.12.2004 · Článek #34 ·

V sobotu 18.12.2004 proběhl v Úvalech tradiční vánoční veletrh pořádaný Úvalským spolkem akvaristů. Akce se koná již šestým rokem vždy v předvánočním čase v Sokolovně na náměstí. Přilehlý hotel s restaurací poskytuje návštěvníkům možnost občerstvení.

Autor: Martin Rose


Přestože počasí akci příliš nepřálo, snadná dostupnost Úval z Prahy a pestrá nabídka akvarijních rybek, rostlin, krmení a techniky přilákaly množství návštěvníků. Kromě běžně chovaných druhů rybek si zde mohli vybrat i čtverzubce, nové druhy pancéřníčků či zajímavé patetry. Na své si přišli především cichlidáři – nabídka vrubozubcovitých ryb, zejména z afrických jezer, byla v Úvalech jako vždy bohatá.

Autor: Martin Rose


Dětské návštěvníky přitahují především neonky, skalárky nebo vousatí sumečci. Předvánoční náladu rodičů je třeba využít, dokud to jde!

Autor: Martin Rose


Po skončení prodeje využili někteří akvaristé nabídky jednoho z organizátorů trhu a zajeli se podívat k němu domů na pěstírnu. Vzhledem k počasí se nesedělo jako obvykle v altánu nad rybníčkem plným ryb, pro hosty bylo připraveno občerstvení v dílně a odtud se vzhledem k počtu návštěvníků chodilo po skupinkách „koukat“ na ryby.

Autor: Martin Rose


V průběhu zábavy vyšlo najevo, že hostitel Míla Kolařík má svátek, takže mu všichni gratulujíi a otvírají se láhve. Přítomní řidiči jen smutně koukají.

Autor: Martin Rose


Podobné akce jsou často jedinou příležitostí popovídat si s přáteli z opačného kouta republiky. Na záběru se druží Vysočina s Podkrkonoším a Vlašimskem.

Autor: Martin Rose


Míla Kolařík se věnuje cichlidám, především africkým. Nemá smysl zmiňovat všechny chované druhy (pokud to někoho zajímá, pak lze tuto informaci zjistit u Českého cichlid klubu), všichni ale ocenili především krásné skupiny tanganjických cichlid Tropheus moorii. Jako zajímavost nám hostitel předvedl skupinku mladých mezirodových kříženců (viz foto). Jedním z rodičů byla Aulonocara jacobfreibergi, druhým příslušník tribu Haplochromini, buď Sciaenochromis ahli nebo Dimidiochromis compressiceps (tyto tři druhy byly spolu v nádrži).

Autor: Martin Rose

Dokument vytištěn z portálu AKVARISTA.cz (www.akvarista.cz). Použití článku pouze pro soukromé studijní účely.
Jakékoliv šíření článku nebo i jeho části je zakázáno.