9. výstava tropických rybek v Hradci Králové

Autor: Jan Burzanovský · 28.2.2010 · Článek #298 ·

Dokument obsahuje interaktivní galerii, prohlédněte si ji na www.akvarista.cz.

Dokument obsahuje interaktivní anketu, hlasujte na www.akvarista.cz.

Jak jsem tak sedl ke svému compu, otevřel si prázdnou stránku v odhodlání stvořit opět reportáž z únorové celostátní tradiční akce v Hradci Králové, dlouho jsem nevěděl kde začít. Ona pomyslná múza ne a ne si sednout na to správné místo, potvůrka jedna... Když jsem si tak po chvilce přemítání promýšlel úvodní věty, napadlo mne se podívat, co jsem o této akci, která letos již devátým rokem odstartovává každoroční sezonu akvaristických akcí, co jsem o "Hradci" napsal vloni, či předloni a ejhle. Od mé poslední reportáže z Hradce zde na stránkách AKVARISTA.cz uběhly již dlouhé tři roky.
Autor: Jan Burzanovský

Tak, jak je pravidelný návštěvník zvyklý, mohli jsme se zde setkat s věcmi již na těchto akcích dobře známými, ale zároveň pořadatelé opět nezklamali očekávání a bylo zde k pozorování i plno novinek. Sama výstava se v tradičním duchu rozkládala v první velké hale přízemní sekce kulturního centra Aldis.
Autor: Jan Burzanovský

Autor: Jan Burzanovský

V sousedním sálu pak probíhal doprovodný prodej všeho možného, co dokáže potěšit srdce každého akvaristy. Kromě pestré nabídky pomůcek, krmení všech možných konsistencí, rostlin, elektroniky a jak jinak i občerstvení, byly letos nabízeny i kaktusy, z nichž mnohý oplýval množstvím nádherně barevných květů. Nemyslím, že by toto zpestření bylo pro takovou akci nepatřičné. Znám mnoho akvaristů a to i z těch, které jsem v Hradci letos potkal, kteří se zabývají i těmito rostlinami. Krom výše zmíněného zde byla ale i nabídka pokojových květin a různých drobností.
Autor: Jan Burzanovský

Tato první veřejná akce v letošním roce na mne udělala opět veskrze příznivý dojem. Navzdory letošnímu bláznivě zimnímu počasí jsem se navíc mohl letos poprvé setkat se spoustou přátel z celé republiky, patřičně si pokafrat o společných zájmech a v odpoledních hodinách se spokojeně s pocitem báječně strávené soboty vydat na cestu domů.
Autor: Jan Burzanovský

Velké poděkování patří Ing. Josefu Chmelařovi a Ing. Vladimíru Hulmanovi, stejně tak jako všem jejich kolegům a spolupracovníkům, kteří tuto nádhernou a inspirující výstavu připravili. Nyní se můžeme pomalu těšit na výstavu příští, která bude výstavou jubilejní a tedy již desátou v pořadí hradeckých výstav.
Autor: Jan Burzanovský

Pořadatelům děkujeme rovněž za vstřícnost a ochotu poskytnout v elektronické podobě přehled vystavovaných druhů ryb v jednotlivých nádržích, jejich chovatele a nezbytná spojení na ně (hk-katalog2010.pdf). Tento přehled si mohli návštěvníci odnést v tištěné publikaci A5, která byla v průběhu výstavy k dostání u prodeje vstupenek.
Autor: Jan Burzanovský

Věříme, že těm, kteří návštěvu shlédli ještě jednou připomeneme co viděli v jednotlivých nádržích. Pro ty, kteří se z jakýchkoliv důvodů nemohli výstavy zúčastnit tak umožníme v přehledu publikovaných ryb a fotografií zde v příspěvku i galerii alespoň takto zpětně virtuálně prohlédnout expoziční a prodejní prostory a věříme, že další, jubilejní výstavu si nenechají ujít.
Autor: Jan Burzanovský

Stáhněte si katalog výstavy (PDF): hk-katalog2010.pdf

Dokument vytištěn z portálu AKVARISTA.cz (www.akvarista.cz). Použití článku pouze pro soukromé studijní účely.
Jakékoliv šíření článku nebo i jeho části je zakázáno.