Líheň a krmítko pro živé artemie

Autor: Kersten Opitz · 30.12.2004 · Článek #19 ·

Na poslední výstavě „Zierfisch und Aquarium“ konané na počátku října 2003 v Duisburgu se na stánku firmy AquaHobby Fischfutterhandel GmbH objevilo zajímavé zařízení které dle reakcí v různých konferencích vzbudilo
velký zájem ze strany akvaristů. Jedná se o líheň pro artemii která je umístěná přímo v akváriu a vylíhlé artemie rovnou vyplavou do nádrže kde mohou byt skrmeny rybami.
Dle návodu je líheň naplněna slanou vodu a zařízení využívá rozdílu v hustotě sladké a slané vody, že nedochází k úniku slané vody do nádrže a naopak sladká voda neředí slanou vodu nutnou pro správné líhnutí artemií. Zařízení je možné nechat běžet kontinuálně jen se do něj dodávají vajíčka žábronožky a tím je zajištěn neustálý přísun živé potravy.

Výrobce doporučuje jednou za 10 až max 20 dní vyčištění a přípravy nového slaného roztoku do líhně.

Na německé konferenci o terčovcích prodejce diskutoval s chovateli o tomto zařízení které bylo chovateli přijato velmi kladně a první ohlasy uživatelů jsou pozitivní. Chovatelé terčovců měli několik návrhů na změny aby zařízení vyhovovalo více jejich potřebám a tak lze asi v brzké budoucnosti očekávat další vylepšené a větší zařízení na trhu.

Celé zařízeni je nabízeno za 39 Euro.
Bližší informace lze nalézt na adrese http://www.fischfutterhandel.de/...

Návod k použití v němčině: nauplistar.pdf

Dokument vytištěn z portálu AKVARISTA.cz (www.akvarista.cz). Použití článku pouze pro soukromé studijní účely.
Jakékoliv šíření článku nebo i jeho části je zakázáno.