Tak mám další problém. Sice už filtr nenasává vzduch a podle mě je ok, ale po třech dnech se akvárko zakalilo (ikdyž je skoro čerstvě založené - výměna 80%vody), tak to nebylo takové klasické zakalení - vyčistil sem filtr - byl řádně zabordelen - z čehož sem byl překvapen - před reklamací byl akva pěkně čisté - ale budiž, vyčistil sem, akva se i vcelku pročistilo a za druhý den to samý, a takhle bojuji už týden - v neděli sem ho vyčistil a v pondělí sem se hned díval znova a zas tak moc bordelu v něm nebylo... .
Připadne mě, že je nedostatečný proud v akváriu - ikdyž dám výkon filtru naplno, tak vcelku nic moc - vím, že sem kdysi dal výkon naplno a voda lítala jedna radost a ted s bídou tak třetina výkonu.
Otázka je proč, když je filtr vyčištěn (filtr čistím samozřejmě vždy v akvar. vodě).
Sice sou tam hadice k přívodu filtru zevnitř zašpiněné, ale moc nevěřím tomu, že by měli tak brutální vliv na výkon čerpadla, že by ho dokázali dát na polovinu.
Dále by mohl být problém, zda nejsou zalomené hadice moc,ale podle mě ne, podle mě jsou míň, než kdyžbych měl filtr pod akvárkem a navíc už to takhle fungovalo před reklamací.
Začínám ztoho být na prášky, když vidím, v jakém stádiu bylo akvárko před reklamací a v jakým je ted :(. CO2 tam ani nepouštím, to jsou vyhozený peníze, počkám, až to snad vyřeším.
Posílám foto.
PS: UV lampa na obrázku už tam není, hadice vedou přímo do akva.
Přiložený obrázek: akvarium_pred_reklamaci.JPG
Přiložený obrázek: filtr_za_zdi.JPG
Přiložený obrázek: IMG_9884.JPG
Přiložený obrázek: vyvod_hadic.JPG