Interzoo 2012 objektivem fotoaparátu

Autor: Pavel Mžourek · 21.5.2012 · Článek #388 ·

Dokument obsahuje interaktivní galerii, prohlédněte si ji na www.akvarista.cz.

Interzoo - odborný veletrh, se již stal tradicí. Jaký byl ten letošní ročník si můžete prohlédnout v naší galerii.

Pro ty, co ještě o Interzoo neslyšeli, doporučuji článek z naší předchozí návštěvy ČLÁNEK: Interzoo 2010 aneb za novinkami a inspirací, kde najdete podrobné informace, které již není třeba znovu opakovat.

Letošní ročník byl ale relativně velkým zklamáním, skoro žádné novinky, žádný pozorovatelný technologický posun v LED systémech a nám očekávaná velká expozice Dennerle se vůbec nekonala, jelikož firma Dennerle se letos vůbec nezúčastnila. U dalšího z našich oblíbených výrobců a to firmy Eheim žádné převratné novinky také nebyly, kromě změny designu některých obalů jsme nalezli pouze vnitřní mini filtr, který může plnit funkci klasického filtru nebo filtru ležícího na dně nebo s jiným nástavcem jako hladinový sběrač - což je ale bude miniakvária velmi praktická drobnost. A ještě nové UV-C sterilizery.

Producent Hagen už také začal produkovat LED systémy osvětlení pod značkou Fluval, ale z pohledu vystavených kusů není možné nejen odhadnout cenu, ale ani praktickou funkčnost. Oproti jiným firmám, které vystavovaly velmi výkonné LED systémy (s většími či integrovanými chladiči) tyto teplo moc nevydávaly a je tedy patrné, že extra výkonem excelovat nebudou, ale nechme se překvapit, až někdy budou v ČR k zakoupení a budeme je moci prakticky vyzkoušet.

Na veletrhu jsme samozřejmě navštívili i prezentace firem SERA, Tetra, Dohse (tj. výrobky Hobby, Dupla atp.), ale žádné zásadní novinky, kromě vylepšení obalů, dalších nabízených velikostí balení (např. u filtrační náplně sera siporax) a drobných novinek v oblasti dekorací (Dohse) jsme nic převratného, nového nebo co by nás zaujalo a ještě jsme neznali, nenašli.

Ale i nás, jako již mnoho nadšenců v naší vlasti, velmi oslovily aquascapingová a mořská akvária, takže v galerii naleznete převážně tuto inspiraci. Pro novinky aktuální a i nyní stále prodávané, navštivte článek z roku 2010 nebo oficiální web: http://www.interzoo.com/ .

Interzoo není ale jen o akvaristice, ba naopak - akvaristika je velmi marginální záležitostí. Psi, kočky, teraristika, nabídky výrobců dekorací, léčiv i veterinárních přípravků, vybavení prodejen atp. má na Interzoo své místo.
Představení veletrhu naleznete na oficiálních videích Interzoo:[video:on]

http://www.youtube.com/...
http://www.youtube.com/...


Chcete nám "olajkovat" nebo sdílet fotografie akvárií svým přátelům na Facebooku? Můžete přímo galerii: http://www.facebook.com/...

Dokument vytištěn z portálu AKVARISTA.cz (www.akvarista.cz). Použití článku pouze pro soukromé studijní účely.
Jakékoliv šíření článku nebo i jeho části je zakázáno.