Prohlášení vydavatelsví LE&Andre, s.r.o., vydavatele časopisu Aquaristik

Komerční sdělení · 27.5.2010 · Článek #313 ·

Vážení čtenáři a odběratelé časopisu Aquaristik,

z důvodu šíření nepravdivých informací bývalým šéfredaktorem časopisu Aquaristik, panem Liborem Špryslem, poskytuje vydavatelství LE&Andre, s.r.o. toto oficiální prohlášení:

Pan Libor Šprysl, dnes již bývalý šéfredaktor časopisu Aquaristik, rozšířil mezi akvaristickou veřejnost informaci, kde uvádí, že se rozešel s naší redakcí a varuje před jejími praktikami. Pravda je opačná. Po déle trvajících potížích, které měla redakce s hrubým, nekorektním a konfliktním chováním pana Šprysla, jsme se rozhodli ukončit s ním spolupráci.

20.května 2010 bylo panu Špryslovi oficiálně oznámeno, že vydavatelství časopisu Aquaristik s ním ukončuje pracovní vztah, a to z důvodu zásadního porušení mandátní smlouvy a neplnění funkcí šéfredaktora. Také mu byl sdělen postup ukončení spolupráce, způsob finančního vypořádání a to včetně skutečností, že je povinen vrátit zapůjčené předměty, nutné k výkonu jeho činnosti a vyúčtovat finanční prostředky inkasované od inzerentů a jejich předání do pokladny vydavatelství, což pan Šprysl do dnešního dne neučinil. Naopak je zřejmé, že pan Šprysl se i nadále chová nekorektně a namísto toho, aby dal vše potřebné do pořádku, přikročil k akcím, kterými chce poškodit naše vydavatelství, jemuž svým špatným chováním, lhaním, planými sliby a překrucováním skutečností mj. odradil i řadu kvalitních autorů.

Nepravdivou a zlým úmyslem vedenou informací, zveřejněnou panem Špryslem, se cítím poškozen nejen jako podnikatel a vydavatel časopisu Aquaristik, ale také jako člověk. Proto zajistím veškeré právní kroky vedoucí k náhradě škod, způsobených jednáním pana Šprysla mně osobně i vydavatelství. Navzdory emotivnímu a nekorektnímu jednání pana Šprysla mu tímto děkuji za pozitivní část jeho práce pro náš časopis a přeji mu úspěšnost v jeho dalším životě.

V současnosti připravujeme transformaci našeho časopisu do nové podoby. Spolupracujeme s nově vznikající redakční radou, ve které budou působit přední odborníci české akvaristiky. Chceme uskutečnit změny, které přinesou zkvalitnění časopisu. Celý proces vyžaduje určitý čas, takže předem děkuji za to, že budete tolerovat možná i několikatýdenní zpoždění vydání č. 3/2010. V tomto čísle se dozvíte i více informací o připravovaných změnách. Vůči předplatitelům budou všechny naše závazky dodrženy.

S úctou a poděkováním

Ing. Andrej Škvar
Publisher
LE&Andre s.r.o.
A+A Publishing s.r.o.
Počernická 96
108 00 Prague 10 - Malešice
tel./fax+420 296 411 537
www.le-andre.com

Obsah sdělení nepodléhá korekčním úpravám redakce AKVARISTA.cz a sdělení vyjadřuje výhradně názor autora.